Jun 25, 2007

Milano Fair 2007 (12)


Masuta Shitake realizata din plastic prin turnare rotativa. Design Marcel Wanders pentru Moroso.


Un alt experiment volumetric si constructiv semnat Patricia Urquiola pentru...Moroso evident: gama de fotolii si canapele Volant.


Serie de masute Around The Roses, design Nichetto&Gardone pentru Moroso. Blatul este realizat din Alicrite, o rasina de generatie noua in care se pot integra alte materiale, textile imprimate in cazul de fata.



Just some bend metal...but looks great! Bent: canapele, fotolii si masute din aluminiu perforat si indoit, lacuit pentru utilizare in exterior. Design Christophe de la Fontaine si Stefan Diez pentru Moroso.




Una dintre cele mai interesante noutati ale Salonului de anul acesta este gama Charpoy semnata Nipa Doshi si Jonathan Levien pentru Moroso. Puternice influente etnice indiene in lucratura manuala a pattern-urilor ce orneaza aceste piese. Baza este din lemn lacuit cu tehnologie la zi. Forma este si ea o reminescenta a modelului traditional de bancheta indiana. O combinatie foarte interesanta care sper sa "prinda" si la designerii din alte zone cu o bogata traditie populara precum, de ce nu, Romania.


Marcel Wanders a devenit mai Zen in ultima vreme :-) Noua sa gama cu acelasi nume pentru Moooi integreaza o "piatra" intr-o structura perfect ordonata. Nice.


Acesta este un concept ceva mai vechi al britanicilor Committee adaptat pentru Moooi. Bamboo Lamp are un picior din bambus lacuit, un abajur elegant plisat si un intrerupator pe gustul fiecaruia, de ales pe catalog sau improvizat din diverse obiecte de prin batatura: o ratusca din plastic, o lingurita sau un rest de pizza :-)


Alta piesa favorita anul acesta: Clip Chair. Mecanismul de pliere este "imprumutat" de la cel al unui cos artizanal descoperit de catre designerii Blasius Osko si Oliver Deichmann intr-o piata din Bulgaria. Produs de Moooi.


Lampa lui Oblio :-) Icon are un abajur ce pare un triunghi perfect in plan, privita de la oaresice distanta. Asa este. Am incercat. Design Matti Klenell pentru Moooi.


Random Light este de mult faimoasa. Este realizata manual prin infasurarea unui fir de plastic pe un balon care este apoi dezumflat. Nu exista doua la fel. Iata acum lampa Non Random, realizata industrial cu o mare acuratete a impletiturii. Doua proiecte in perfecta contradictie semnate de catre acelasi Bertjan Pot pentru Moooi.


Cel mai luxos scaun de picnic ever! Hahaha! Asteptam contra-oferta Armani Casa si Fendi. Parnassia Chair, design Marcel Wanders pentru Moooi.

No comments: